Sant Jordi 24: Concurs de punts de llibre, contes, espectacles i molt més

Sant Jordi 24: Concurs de punts de llibre, contes, espectacles i molt més

Un any més, la Biblioteca de la Roca ha participat amb entusiasme de la Diada de Sant Jordi, una festa molt especial a Catalunya i molt especial també per a una biblioteca perquè és el dia del llibre. Per tant, doble motiu de celebració!

El gran tret de sortida de la celebració de Sant Jordi a la Roca és el molt esperat “Acte de lliurament de premis del concurs de punts de llibre”. Aquest any s’hi van presentar un total de 1.252 punts, elaborats pels alumnes de les quatre escoles del municipi, l’Institut de la Roca, Valldoriolf, Quatrecamins, i altres participants a nivell individual. Més de 200 persones van omplir les butaques de l’Auditori i es van atorgar una trentena de premis. Els primers premis van ser per a Gael Granado en la categoria de 0 a 8 anys, Candela González en la categoria de 9 a 16 anys i Carolina González en la categoria per a més grans de 17 anys.

La Biblioteca ha participat de les activitats de la “Revetlla de Sant Jordi” organitzada per les biblioteques de Catalunya amb una hora del conte molt especial: “Com reconèixer un monstre”, a càrrec de Núria Alonso de Suc de Contes, on van assistir una vintena d’infants acompanyats dels seus pares.

El 23 d’abril la Biblioteca es va traslladar al carrer i va muntar la tradicional “Paradeta de la biblioteca a la Fira de Sant Jordi”, on es els usuaris es van poder endur les darreres novetats literàries. A la tarda, la (d’altra banda tan esperada) pluja va obligar a tancar la paradeta però no va impedir de fer la presentació del llibre Records embolicats amb llaç lila, de Montserrat Mas Ollé, obra guanyadora de la Menció especial Ernest Lluch i Martín del jurat estatal del Premi Romà Planas i Miró de Memòries Populars 2023.

L’espectacle de Sant Jordi previst per a la tarda també es va haver d’anular per la pluja, però… bones notícies!: el 6 de maig, vam tenir tots l’oportubitat de veure’l i gaudir-lo. Abans, el 29 d’abril, una altra hora del conte, aquest cop per als més petits (de 0 a 4 anys): “La Dansa de les paraules”, a càrrec d’Elena Codó d’En Clau de Clown, de la qual van gaudir prop de 50 persones entre infants i les seves famílies.

Un Sant Jordi ple de contes, històries, llibres, punts de llibre…, que ens deixa amb ganes que el cavaller Sant Jordi torni un any més (tornarà, és clar!).

Mentrestant, ens espera un any ple de moltes altres sorpreses a la Biblioteca. Us esperem!

No Comments

Post A Comment