Projectes
Viu la lectura

Sessions mensuals obertes a públic adult per comentar una lectura comuna. La biblioteca subministra els títols un mes abans de cada sessió als participants i elabora una guia de lectura de l’autor/a i obra triats. Les sessions es realitzen l’últim dilluns de cada mes de les 20 a les 21 h. Es publica un resum de cada sessió i de les aportacions al bloc literari de la biblioteca Bibloca

Clubs de Lectura Joves

Aquest projecte es porta a terme amb la participació dels alumnes de l’institut la Roca. S’ofereixen 3 clubs de lectura per a joves diferenciats per edats: – Club de lectura per a 1r cicle d’ESO: destinat a tots els alumnes de les 5 línies de 2n curs d’ESO de l’institut. Es realitzen 2 sessions per curs escolar, al que assisteixen tots els alumnes. – Club de lectura de 2n cicle d’ESO: destinat a aquells alumnes que es vulguin apuntar al club. Es realitzen de 2 a 3 sessions per curs escolar. – Club de lectura de Batxillerat: destinal als alumnes de Batxillerat que es vulguin apuntar. Es realitzen 2 sessions per curs escolar. Projecte premiat al 2013 per la ALF (Associació Lectura Fàcil) i exposat a jornades professionals com la de Biblioteques del Prat de Llobregat “Bibliotques i Comunitat Educativa” 2015. També selecconat com a Bona Pràctica per la Diputació de Barcelona.

Club dels Cruspilletres

Sessions trimestrals de dinamització lectora dirigit als alumnes de 4t curs de les 4 escoles de primària del municipi. Participen tots els alumnes i cada alumne participa en 3 sessions al llarg del curs escolar. Aquesta activitat plantejada amb l’objectiu de dinamitzar la lectura entre els nens i nenes de 7 a 10 anys compartint junts una estona de llibres, bones lectures i realitzant un taller didàctic al voltant d’un tema, ens continua omplint de satisfacció per la vivència enriquidora que ofereix i els objectius en comú assolits. Projecte seleccionar com a Bona Pràctica pel Banc de Bones Pràctiques de la Diputació de Barcelona.

Es publica resum de cada sessió al bloc literari de la biblioteca Bibloca

Llegim Plegats

Sessions mensuals de dinamització lectora organitzades per la biblioteca amb la participació dels residents de la Residència Vallderiolf, destinades a persones amb diversitat funcional. Obeix a objectius diversos: ampliar les col·laboracions amb institucions del territori, completar les relacions que la biblioteca ja té amb les residències de disminuïts psíquics ubicades al municipi, col·laborar en la socialització i la visibilitat d’aquest col·lectiu dins la comunitat i portar a terme un projecte de biblioteca inclusiva.

Sessions formatives a escoles

Biblio.laroca ofereix a tots els centres de primària del municipi i a l’institut la Roca sessions formnatives adaptades per nivells escolars. El cicle infantil fa visita a la biblioteca cada any, i els últims curs de cicle inicial, cicle mig i cicle superior també visiten la biblioteca cada any amb continguts adaptats a les seves necessitats de recerca d’informació i us de la biblioteca.

Cursos nivell Actic Bàsic

Biblio.laroca organitza sessions de formació en tecnoclogies de la informació. Com a centre adscrit ACTIC, ofereix cursos del nivell Actic Bàsic. Si esteu interessats, contacteu amb la biblioteca. L’objectiu és facilitar i potenciar l’obtenció d’una acreditació homologada de formació en noves tecnologies.

Sessions PíndolesTic

Mini sessions de 1 o 2 hores de durada per públic adult de formació en recerca d’informació (cercadors), correu electrònic i en formació sobre xarxes 2.0.

Tallers per persones majors de 55 anys

Biblio.laroca organitza sessions tallers destinats a persones de + de 55 anys en formació en smartphones i tauletes, projecte conjunt de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone. L’Objectiu és als majors de 55 anys a endinsar-se en el món de les Noves Tecnologies