Serveis
AnnaMasfotografiaBPLRVfaçanaDSCF0104cb
Activitats Culturals

Biblio.laroca ofereix activitats culturals molt diverses i per a diferents públics: hores del conte, hora del conte en anglès, tallers infantils, espectacles familiars, clubs de lectura d’adults, juvenils i infantils, exposicions, cursos… Queden recollides a la Guia cultural municipal:

Audiollibres

La Xarxa de Biblioteques ofereix el servei de descàrrega d’audiollibres en mp3 i en format digital a eBiblioCat. Trobeu obres, en català i castellà, novel•la, assaig i relats. També una selecció lectures obligatòries de batxillerat. Per accedir és necessari disposar del carnet de biblioteca. Biblio.laroca també ofereix en préstec una selecció d’audiollibres en format CD.

Accedir a Ebiblio
Aula d’Estudi

Sala específica per a estudiants que en època d’exàmens funciona com a sala d’estudi i la resta de l’any com a sala per a treball en grups per a joves.

Biblio.laroca portes enllà.

Préstec de lots de llibres de lectura ràpida i revistes a altres espais municipals com el CAP, als 3 casals d’avis, Centre esportiu, Centre cultural i bibliopiscina a l’època d’estiu. I per les escoles i entitats que ho desitgeu us portem els nostres “Lots de llibres a la carta”: seleccions de llibres sobre un tema o gènere concret per treballar a classe o per fer de suport en xerrades o utilitzar als casals… Només ens els heu de demanar i us els portem.

Certificat ACTIC.

L’ACTIC és el certificat que acredita la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova per ordinador que podràs realitzar a les biblioteques col•laboradores i obtenir un certificat emès per la Generalitat de Catalunya.

Clubs de lectura.

Teniu al vostre abast el Club de lectura per adults “Viu la lectura”, club de lectura per a joves “Clubs de lectura juvenils” i club de lectura per a infants “El club dels cruspilletres”. També oferim el club de lectura per a persones amb diversitat funcional “Llegim Plegats”.

Consulta a sala.

Biblio.laroca té 4 zones difenciades: planta baixa-accés, zona inflatil, aula jove i planta altell. 150 punts de lectura distribuits per les 4 zones. Tot el fons documental és de lliure accés  i es pot agafar en préstec.

  • Un total de 30.000 documents entre llibres, dvds, cds.
  • 500 revistes amb un total de 85 títols
  • Accés gratuït a 15 bases de dades especialitzades.
Formació d’usuaris.

Sessions formatives a totes les escoles i Institut sobre les eines i recursos que ofereix Biblio.laroca en matèria de recerca d’informació. També t’oferim “Píndoles @”, minisessions formatives en TIC sobre temàtiques molt concretes i cursos ACTIC nivell Bàsic.

Informació i Informació Local.

T’ajudem a trobar allò que busques i t’assessorem sobre com i a on trobar-ho. Biblio.laroca recull tota la informació cultural que genera el municipi a l’espai “Quiosc Roquerol”.

Internet i Ofimàtica.

10 terminals d’accés a internet i Ofimàtica amb servei d’autoimpresió.

Préstec.

Tot el fons documental de Biblio.laroca es pot agafar en préstec durant 30 dies i es poden prorrogar fins a 3 cops.

També pots consultar el fons de Préstec de llibre electrònics:

Accedir a Ebiblio
Racó de Mares i Pares.

T’oferim un espai on trobar informació de tot tipus sobre els més menuts: llibres sobre educació, salut, alimentació, literatura infantil, revistes especialitzades, recursos digitals, i guies de lectura relacionades.

Serveis a escoles.

Biblio.laroca té convenis de col•laboració amb els 4 centres escolars que estableixen una formació específica per a cada nivell. Es realitzen visites formatives que s’ofereixen a tot el cicle infantil i l’últim curs de cada cicle de primària.

Wi-fi.

Accés gratuÏt a tot l’edifici de la biblioteca.

Pots connectar-te a Internet des del teu ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi. Per utilitzar-lo, només has de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el número d’usuari i el PIN et serviran com a validació per entrar a la xarxa.