Què hi puc trobar

És l’espai de la biblioteca on els infants de 0 a 14 anys, els seus acompanyants i les persones interessades en el món del llibre infantil o de la infància, hi poden trobar tota la informació, llibres, pel·lícules, documentals, música, revistes i seleccions temàtiques de llibres, per al descobriment del plaer de la lectura i l’emoció de la cultura.

Petits lectors
Infants
infants
Racó pares i mares
Racó pares
Petits lectors

Hi trobareu els llibres per als infants de 0 a 6 anys organitzats per àrees temàtiques: natura, professions, família, hàbits, arreu del món, emocions… on tots tenen un gomet blau. És un espai per a gaudir de la lectura en companyia i on descobrir les primeres lectures d’imaginació o també de coneixements. Aquí, a la petita secció de la bebeteca, hi trobareu els llibres per a nadons de 0 a 3 anys. Llibres adaptats als seus interessos i adequats a la seva manipulació.

Llegeix més

Llibres on les imatges tenen molta importància. En la secció “El ritme de les paraules hi trobem les primeres lectures en lletra de pal, lligada o impremta.

Escoles

La biblioteca infantil valora i té entre els seus objectius el treball amb les escoles del municipi, principalment amb el foment de la lectura i formació.

Llegeix més

Cruspilletres: trobades literàries on els infants de 7 a 10 anys poden compartir lectures, cruspir alguna lletra i realitzar un taller didàctic o activitat al voltant de la lectura.

Visites escolars Primària: Hi ha 4 centres de primària al municipi. La relació amb tots ells es regula mitjançant convenis de col·laboració que estableixen una formació específica per a cada nivell. Es realitzen visites formatives que s’ofereixen a tot el cicle infantil i l’últim curs de cada cicle de primària.

A cicle infantil i a 2n curs la formació es concentra en l’explicació del servei adaptat a les edats i mitja hora de conte. Les escoles que venen fora del nucli centre (La Torreta i Sta Agnès) fan hora del conte acompanyada d’un petit taller de manualitats. Els cursos 4t i 6è no tenen hora del conte i se’ls ofereix explicació del servei i del catàleg amb el suport del portal Gènius.

Visites escolars ESO: Visita escolar d’alumnes de 2n d’ESO. A les sessions de formació cada grup es divideix en grups de 8 alumnes que tindran una formació específica rotativa, hi ha 3 sessions: “catàleg i bd’s Diba”, “obres de referencia” i “cercadors a internet”; cada grup de 8 alumnes fa les 3 sessions. Amb aquest sistema s’aconsegueix una formació completa en eines de cerca d’informació.

Centre d’interès en prehistòria i dinosaures

En sintonia amb l’especialització de la biblioteca s’ha creat un centre d’interès sobre la prehistòria i els dinosaures on es recullen tots els llibres, junts, que tracten o parlen d’aquests temes des de diferents punts de vista. Aquí hi pots trobar des de còmics, a llibres de coneixements i contes o llibres d’imaginació.

Infants

És l’espai per a infants i joves fins a 14 anys. Hi podeu venir a buscar informació, consultar internet, endur-vos durant uns quants dies a casa llibres, Dvd’s, Cd’s, revistes i còmics, també a estudiar i fer els deures, llegir llibres o revistes i passar una bona estona escoltant música o jugant a jocs educatius a l’ordinador.

Llegeix més

7-10 anys (gomet vermell): llibres on la lletra i la il·lustració comparteixen protagonisme, per a nens que ja tenen una base lectora.

A partir d’ 11 anys (gomet verd): llibres per a infants que ja han consolidat la lectura i on la il·lustració ja no té tanta presència. Destaquem la col·lecció d’àlbums il·lustrats per a totes les edats: llibres on text i imatge es complementen fent-nos gaudir d’una lectura més completa i enriquidora.

Pares i mares

Una secció dins la biblioteca infantil adreçada a totes les persones interessades en el món de la infància: pares, mares, mestres, educadors… . Hi trobareu un fons documental divers, classificat per àrees temàtiques, que té l’infant com a centre d’interès.

Llegeix més

Són:

Lectura: llibres per motivar a la lectura, aprendre a explicar contes i tot el referent al món llibre.

Adolescents: per atendre dubtes i preguntes sobre l’etapa de l’adolescència tant des d’un punt de vista emocional com racional i físic.

Dret familiar i protecció de la infància: textos legals i d’assessorament relacionats amb els drets dels infants i la seva protecció.

Teoria de l’educació: pensats per a atendre les necessitats d’informació de mestres i educadors, així com el desenvolupament de les habilitats físiques i cognitives de l’infant en cada una de les etapes fins els 12 anys. També i trobarem llibres amb pautes educatives per pares i mares.

Alimentació: nutrició i salut de l’infant des de que neix fins als 12 anys.

Ginecologia/obstetrícia: Informació per satisfer les preguntes i dubtes al voltant de l’embaràs i els primers mesos del nadó.

Informàtica: tot sobre la influència i la gestió de les tecnologies en infants i adolescents.

Centre d’interès en prehistòria i dinosaures
infants
Escoles
Escoles